Werfupdates 6 december

De Sint is in het land en is de werf in Nieuw Kortrijk niet vergeten. De tijdelijke hoogspanningscabine is volledig aangesloten, waardoor de lawaaierige stroomgroepen weer mee op de stoomboot van de Sint kunnen! Tegelijkertijd blijven de werken op kruissnelheid.

Nieuwbouw

In de Acacialaan is de aannemer bezig met het betonneren van het plafond van de gelijkvloers (of de vloer van de eerste verdieping, zo u wil). 

Op de hoek van de Beuken- en Berkenlaan rijzen stilaan de kolommen en de betonwanden van de gelijkvloers op.

Bij de nieuwbouw in de Dennenlaan zit de aannemer iets lager te werken. Daar is men klaar met het betonneren van de technische kelder.

Renovatie

In de te renoveren woningen in de Dennenlaan is momenteel de binnenontmanteling in uitvoering. Daarbij neemt de aannemer alle binnenschrijnwerk weg, kapt hij alle binnenpleisterwerk af en verwijdert hij de vloerbetegeling. Ondertussen zijn de meeste bijgebouwen (achteraan) afgebroken. Verwacht wordt dat eind januari deze woningen volledig in gereedheid zijn voor renovatie.

 

 

 

 

 

 

 

Begin 2019 staan nog meer renovatiewerken in Nieuw Kortrijk gepland. Vanaf begin februari gaat men aan de slag met de woningen in de Goedendaglaan 160, 162, 164 en de Olmenlaan 6, 10, 12.

Bouwverlof

Kerst en Nieuwjaar zijn in aantocht en dat betekent dat ook de bouwvakkers even uitblazen. Van 24 december 2018 tot en met 6 januari 2019 zullen de werken in Nieuw Kortrijk even stilliggen.