Werfupdates 16 november

Nieuwbouwwerken

We naderen de eindejaarsperiode en de bijhorende feestdagen, maar de werken in Nieuw Kortrijk gaan nog altijd met een stevig tempo vooruit. In de toekomstige nieuwbouw in de Acacialaan is het betonneren van de vloerplaat, die dient als afdekking van de technische kelderruimte, volledig klaar. In de week van 19 november start de aannemer daar met de metselwerken.

Vloerplaat in Acacialaan

Op de nieuwbouwwerf in de Dennenlaan is de bronbemaling in werking getreden. Bovendien is men gestart met het graven van de technische kelder. Op de hoek van de Beuken- en Berkenlaan is die kelder dan weer volledig gegoten.

Bronbemaling in gereedheid
Kelder bij hoek Beuken- en Berkenlaan

Aannemer Artes plaatste ondertussen een tijdelijke hoogspanningscabine in Nieuw Kortrijk. Eandis staat in voor de aansluiting. Begin december zou deze cabine de stroom voorzien voor de bronbemaling. Dan kunnen de mobiele stroomgroepen voor de bronbemaling (en hun lawaai) weggenomen worden.

Tijdelijke hoogspanningscabine

Ontmanteling Dennenlaan

Aannemer Six zal op 19 november starten met de ontmantelingswerken van de te renoveren woningen in Dennenlaan. In totaal zullen zij 22 woningen in de wijk Nieuw Kortrijk renoveren.

Te renoveren woningen in de Dennenlaan